Digital Transformation

van Business Analyst naar Digital Transformation Consultant

1 januari 2018

1 januari 2018

van Business Analyst ...

Vorige week heb ik mijn profiel op LinkedIn aangepast. De jobtitel stond nog op Business Analyst bij Bostoen. Die functie had ik inderdaad als externe consultant tot het einde van 2016. Sinds 1 januari 2017 was ik voor Bostoen af en toe nog freelance business analyst om een aantal IT-projecten van het vorig jaar af te werken. Na het bouwverlof in de grote vakantie is het aantal vragen van Bostoen verminderd; vandaag is er nog slechts occasioneel een vraag naar advies van Bostoen.

Van 2010 tot 2016 heb ik voor Bostoen gewerkt als externe consultant. Eerst als Digitale Marketeer; in die periode heb ik drie nieuwe websites helpen bouwen en Social Media geïntroduceerd. Daarnaast werden SEO en SEA actief toegepast en opgevolgd in Google Analytics. Toen die opdracht volbracht was op het einde van 2015, mocht ik nog een jaar op de IT-dienst een aantal grote projecten opstarten als Business Analyst. Tot eind 2016 dus.

Dit langzaam afsluiten van taken en projecten bij een klant waar ik vele jaren gewerkt heb, is typisch voor een externe consultant. In de loop van de voorbije maanden ben ik gestart met enkele nieuwe projecten die een uitdaging vormen voor de komende vijf jaren.

... naar Digital Transformation Consultant

Vanaf 1 januari 2018 staat één thema centraal: KMO’s adviseren en helpen bij hun Digital Transformation. Wie vandaag in een onderneming geen aandacht besteedt aan deze revolutie, riskeert de boot te missen en zal over enkele jaren voorbij gestoken zijn door concurrenten die wel een digitale strategie volgen. Dit geldt voor nieuwe ondernemingen waarin de focus uiteraard op digital business zal gericht zijn bij de uitbouw van bedrijfsprocedures en workflows; evenzeer is dit geldig voor bestaande ondernemingen die best vandaag starten met de Digital Transformation indien ze daarmee nog niet begonnen zijn.

De grootte van het bedrijf is van geen belang. Zowel een startende éénmanszaak als een multinational is genoodzaakt nu op de eerste plaats Digital te denken. In een volgende blogpost geef ik enkele voorbeelden.

De Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG - GDPR) zal daarin een belangrijke rol spelen. Bent u al begonnen met voorbereidingen om te voldoen aan de regels van GDPR, ten laatste op 25 mei 2018?


schrijf een reactie op dit bericht